Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Türkiye Kupası kura çekiminin ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Otyakmaz, özellikle son dönemde Türk futbolunda sıkça tartışılan Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması hakkında dikkat çeken değerlendirmeler yaparak, Kulüpler Birliği'nden yabancı VAR hakemi talebinin kendilerine ulaştığını doğruladı.
Kulüpler Birliği'nden Yabancı VAR Hakemi Talebi
Basın mensuplarının yabancı VAR hakemi konusundaki soruları üzerine konuşan Mecnun Otyakmaz, “Bugün kulüplerden böyle bir yazının elime ulaştığını teyit edebilirim” dedi. Bu kararın kişisel bir değerlendirme alanı olmadığını vurgulayan Otyakmaz, konunun TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte kapsamlı bir şekilde ele alınacağını belirtti.
Türk hakemlerine duyulan güvenin ve onlara sağlanacak huzurlu bir ortamın önemine değinen Başkan Vekili, “Hakemlerimize güvenmemiz, onları desteklememiz ve doğru kararları vermelerini sağlayacak huzurlu bir iklim sunmamız gerekiyor. Aynı ortamı VAR hakemlerimize de tanıdığımız takdirde, dışarıdan gelen baskılardan uzak kaldıklarında çok daha rahat karar verebileceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Nitelikli Yabancı VAR Hakemi Bulma Zorluğu
Açıklamalarına devam eden Otyakmaz, Süper Lig'in daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesi adına yabancı VAR hakemine gerçekten ihtiyaç duyulması halinde bu seçeneğin değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak yabancı hakemlerin temini konusunda yaşanabilecek zorluklara da dikkat çekti. Otyakmaz, “Kimsenin görevinin başındaki iyi bir VAR hakemini Türkiye'ye göndermek istemeyeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla nitelikli bir yabancı VAR hakemi bulmakta zorluk çekilebilir” değerlendirmesinde bulundu.
Sözlerini tamamlarken kendi kişisel görüşünü bir kez daha vurgulayan Mecnun Otyakmaz, Türk hakemlerine görev verilmesi, onlara huzurlu bir çalışma ortamı sağlanması ve sonrasında kendilerinden yüksek bir performans beklenmesi gerektiğini dile getirdi.