Bursaspor’da kritik hafta sonu

» SPOR » Bursaspor’da kritik hafta sonu

Bursaspor’da Olağan İdari ve Mali kongre bugün saat 13.00’te yapılacak, yeni başkan ise yarın gerçekleştirilecek kongreyle koltuğuna oturacak …

Bursaspor’da Olağan İdari ve Mali kongre bugün saat 13.00’te yapılacak, yeni başkan ise yarın gerçekleştirilecek kongreyle koltuğuna oturacak.

Bursaspor Kulübü’nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu bugün çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek. Uludağ Üniversitesi Fethiye Kültür Merkezi’ndeki toplantı saat 13.00’te başlayacak. 4536 üyesi bulunan Bursaspor’da 889 kişi aidatlarını ödemediği için oy kullanamayacak. Olağan İdari ve mali Genel Kurulu ile Olağanüstü Genel Kurulu için kongre Divan Kurulu Başkanlığı’na Emre Akçil, Başkan Vekilliğine Mustafa Ersel Oytun, Yazman Üyeliğe Cem Başdar ve Canberk Kocaefe aday gösterildi.

BORÇ 648 MİLYON TL

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul öncesinde 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki mali raporları açıklarken, kesinleşmiş borç 648 milyon 672 bin 560 TL olarak gösterildi. Yeşil beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan paylaşımda 2021 yılında gelir gider farkında bilançonun 248 milyon 441 bin 834 TL zararda olduğu açıklandı. Bursaspor son 6 yılda döviz kurundaki artış yüzünden de borçlar hanesine 129 milyon 198 bin 948 TL daha yazıldı. Bugünkü genel kurulda ayrıntılı açıklama yapılması bekleniyor.

YENİ BAŞKAN YARIN SEÇİLECEK

Bursaspor’un Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu da yarın saat 13.00’de Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ve yeşil beyazlı kulübün yeni başkanı belli olacak. Seçimli olağanüstü genel kurul öncesi başkan adaylığını açıklayarak listesini sunan tek isim, Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Furkan Banaz olmuştu. Tek adayla gidilecek seçimde oy pusulası kullanılmayacak.