Bursa’da kentsel dönüşümün öncü mahallesinde neler oluyor?

» GÜNDEM » Bursa’da kentsel dönüşümün öncü mahallesinde neler oluyor?

Mahallemde Neler Oluyor?’ programının bu haftaki durağı, Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm …

Mahallemde Neler Oluyor?’ programının bu haftaki durağı, Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm projelerinin yanlış yürütülmesinden ve toplumsal alan eksikliğinden şikâyetçi olurken Muhtar Samet Efe ise kentsel dönüşümün hoş ilerlediğini ancak mahallede okul ve Mahalle Konak’ı eksiği olduğunu belirtti.

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)- Muhtar ve mahalle sakinleri mahallede yapılan hoş çalışmaları ve eksiklikleri lisana getirdi. Mahalle sakinleri toplumsal alan eksikliğinden, kentsel dönüşümün yavaş ilerlemesinden şikâyet ederken Muhtar Efe ise, “Hizmet alanında çok büyük dertlerimiz yok” dedi.

“ÖRNEK MAHALLE OLACAK”

4. devrinde Muhtarlık yapan Samet Efe, “Mahallemizin genel olarak hizmet alımı manasında, bilhassa Yıldırım Belediyesi tarafından hiçbir zahmeti yok. Zira biz kentsel dönüşüm kapsamında olan bir mahalleyiz. Gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi çok yanlışsız bir proje. Şu anda 7. etabında yoğunlaşılan projede ada boşaltmayla 600’ü aşkın hak sahibiyle %90 mutabakat sağlanarak dönüşüm başladı. Mahallemiz ismini bilhassa kentsel dönüşümle duyurdu. İnşallah bunların tamamlanmasıyla Yıldırım’a örnek bir mahalle olacağız.

“2022’DE OKULLAR YAPILACAK”

10.500 nüfusu olan Mevlana Mahalle’sinde ortaokul eksikliği olduğunu belirten Muhtar Efe, “Okul projesi 2022 yılı programlarına alındı. Bir anaokulu ve yanına da bir ortaokul yapılacak halde bir yerimiz mevcut. Buraya iki okul yan yana olacak biçimde yapılacak. Bunun dışında, Yıldırım Belediyesi Hümahatun konutlarının olduğu bölgedeki camimizi yıkarak yerine çok hoş bir cami yaptı” diye konuştu.

“ALTYAPISAL SORUNLAR VAR”

“Yaşadığımız birkaç zahmet var” diyen Efe kelamlarına şöyle devam etti; “Altyapısal sıkıntılarımız var. Altyapı projelerini ve yağmur çizgilerini kentsel dönüşümden ötürü yapamıyoruz. İkinci olarak da, elektrik sınırlarının yeraltına alınması konusunda sorunlar yaşıyoruz. Bunların hepsi dönüşüme bağlı olarak ilerlemeyen projeler. Bunların dışında Yıldırım Belediyesi’nin mahallemize başka bir itina gösterdiğini biliyoruz. Bunlardan ötürü ve dönüşüm projesinin tamamlanması için mahallemize kıymet vermesi nedeniyle Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum.”
Mevlana Mahalle sakinlerinin niyetleri de; “Çocuklarımızın oynayacağı, bizim oturup sohbet edeceğimiz bir park yok. Öteki bölgelerde yapılan parkların buralarda da yapılmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinde de istediğimizi almıyoruz. 4 kat 130 metre üzerine kurulmuş binamıza toplamda 240 metrekarelik mesken veriyorlar” istikametindeydi.