Bursa Yıldırım’da yaralı köpek ameliyatla hayata döndürüldü

» GÜNDEM » Bursa Yıldırım’da yaralı köpek ameliyatla hayata döndürüldü

Yıldırım’da trafik kazası sonucu yaralanan sokak köpeği, Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tabipleri tarafından ameliyat edilerek …

Yıldırım’da trafik kazası sonucu yaralanan sokak köpeği, Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tabipleri tarafından ameliyat edilerek hayata döndürüldü.

BURSA (İGFA)- Yıldırım Ortabağlar Mahallesi’nde bir sokak köpeğine araba çarparak olay yerinden uzaklaştı. Mahalle sakinleri durumu Yıldırım Belediyesi İrtibat Merkezi’ne bildirerek, köpeğinin durumunun ağır olduğunu acil müdahale edilmesini istedi. Davet üzerine harekete geçen Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü grupları, köpeği olay yerinden alarak,
Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne götürdü. Yapılan denetimlerde ayağında kırıklar tespit edilen köpek ameliyata alındı. Başarılı bir operasyonun akabinde sıhhatine kavuşturulan ve bakımları yapılan köpek Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde iyileşene kadar konuk ediliyor.

Yaralı hayvanın durumu ile yakından ilgilenen ve durumu hakkında Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz, “Yıldırım tüm canlıların belediyesi. Hemşehrilerimizden gelen talep doğrultusunda gruplarımız süratli bir halde müdahale ederek, bir canın daha hayata tutunmasını sağladı. Şu an için sıhhat durumu epey güzel, kısa mühlet içerisinde eskisinden daha sağlıklı olacak. Komşularımıza duyarlılıklarından, gruplarımıza ise özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kazalar, hayatımızın bir gerçeği. Yıldırımlılardan istirhamımız, bu usulde yaşanabilecek mümkün kazalarda can dostlarımızı yazgılarına terk etmek yerine bizlere bildirsinler. Bizim onların sıhhate kavuşması için gereken her şeyi yapacağımızdan emin olsunlar” dedi.